Meer info?

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.- Disclaimer

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing | Algemene voorwaarden

Email; info@jokeanders.nl

Geregistreerd bij vakvereniging NWP

AGBzorgverlenerscode 90-044876

AGB praktijkcode 90-53559

Joke Anders | Natuurgeneeskundig Specialist

Detoxing (ontgifting)Ziet u het verschil tussen deze twee plaatjes?


Bovenstaande plaatjes laten het verschil zien tussen een verzuurde ondergrond en een goede voedingsbodem. Zo werkt dit ook in ons lijf.

Negentig procent van de mensen in onze Westerse samenleving heeft een overschot aan “afvalstoffen” in het lichaam en daardoor krijgt een lichaam een overvloed aan gifstoffen te verwerken.

Dit wordt veroorzaakt door ongezonde voeding en/of door een slechte onvolledige vertering.

Na het verteren van ons voedsel blijven er onverteerbare resten over die door het spijsverteringskanaal (darmen) worden afgevoerd maar bij verzwakking of belasting kunnen die afvalstoffen in ons lichaam blijven, waardoor  er een vertraagde of moeizamere opname en doorstroming van voedingsstoffen ontstaat. (Als men hout verbrandt blijft er ook as over en zo is dit ook bij de voedsel-verbranding van de mens).

Dit kan op langere tijd leiden tot klachten als vermoeidheid, wisselende stemmingen, overgewicht, darmkrampen, huidproblemen, gevoelige gewrichten, hoofdpijn, opgeblazen gevoel, pijn in de buik, misselijkheid enz..

Ook kunnen gifstoffen in het lichaam zijn verhoogd door het gebruik van medicijnen of door inademing van chemische stoffen met als gevolg dat de concentratie van giftige stoffen zo hoog in het bloed is dat het lichaam het niet meer voor elkaar krijgt om alles onschadelijk te maken en goed af te voeren.


Vaak wacht men met ontgiften tot er klachten zijn maar het is beter om die klachten voor te zijn en 2 maal per jaar het lichaam grondig te reinigen.

Het reinigen moet men ondersteunen door een dieet.