Ieder mens zit wonderlijk in elkaar. We beschikken allemaal over een eigen lijf, een uniek dna, uw eigen geschiedenis en gedachten.

En niet te vergeten onze wensen en dromen,talenten en  valkuilen, ziektes, dilemma’s en keuzes en ga zo maar door.


Vaak weet u zelf heel goed wanneer u lekker in uw vel zit, in uw eigen element.

U bent zelf de beste specialist als het gaat over het signaleren van veranderingen binnen en buiten uw lijf en uw systeem.

Maar soms zijn er momenten in het leven, waarin u dit vermogen kwijt lijkt te zijn.

Of er zijn lichamelijke en/of geestelijke klachten die u in de weg staan om “zoals vroeger” te functioneren.


De klachten die dan ontstaan zijn zeer divers.

Enkele voorbeelden zijn:

-vermoeidheid

-spijsverteringsklachten (obstipatie en/of diarree, maagzuur, spanningen in buik, winderigheid etc.)

-slaapproblemen

-huidklachten

-trage spijsvertering (soms schildklier gerelateerd)

-hoofdpijnen

-concentratiestoornissen

-overgewicht, niet (meer) kunnen afvallen

-spierpijnen

-osteoporose

-hart -en vaatziekten

-chronische infectie  

-diabetes type 2  

-artrose, artritis  

-fibromyalgie

-hypoglykemie

-burnout

-depressie

-angsten

-diverse ontstekingen

-blaasontstekingen


Hierboven genoemd zijn slechts enkele klachten die kunnen voortkomen vanuit een opgebouwde onbalans, die kan ontstaan  door bepaalde voeding, bepaalde houding of ademhaling, bepaalde gebeurtenissen enzovoort.
Vaak is het lastig om met een bepaalde klacht goed te weten wat u hier aan kunt doen.

Zodra u een diagnose heeft gekregen is het nog maar de vraag welke weg het beste bij u past.

Soms is het noodzakelijk om medicatie te nemen, en soms kunt u ook al verbetering krijgen

door een aanpassing van voeding, leefgewoontes etc en soms kan het allebei.

In veel gevallen is er ook “niets” te vinden bij diverse onderzoeken, maar voelt u toch dat er hinderlijke klachten zijn.


Laat uzelf goed informeren naar de diverse mogelijkheden in uw geval!


In een begeleidingstraject kijk ik samen met u naar uw klacht, eventuele diagnoses, uw ziektegeschiedenis en vooral naar u als persoon.

Dat betekent dat het belangrijk is te kijken naar wie u bent, welke basisgezondheid u heeft, waar uw krachten en uw valkuilen liggen.

Vervolgens krijgt u een overzichtelijk en duidelijk behandelplan waarin u weet hoe we uw klacht gaan behandelen.


Voor referenties kunt u hier klikken.


Elk traject is anders omdat elk mens anders is.


Belangrijk is dat er altijd naar 5 verschillende principes wordt gekeken:

1. Energie


Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘ruimte’ direct om ons heen.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken.


2. Prikkeloverdracht


De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.


3. Drainage/ontgiften


In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke (o.a. Informatie en prikkels) of stoffelijke (o.a. voeding) vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.


4 Voeding


Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.


5. Psyche


Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Het is dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.


Als u hier meer over wil weten kunt u contact met mij opnemen.


Begeleiding bij diverse klachten

Meer info?

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.- Disclaimer

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing | Algemene voorwaarden

Email; info@jokeanders.nl

Geregistreerd bij vakvereniging NWP

AGBzorgverlenerscode 90-044876

AGB praktijkcode 90-53559

Joke Anders | Natuurgeneeskundig Specialist