Meer info?

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.- Disclaimer

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing | Algemene voorwaarden

Email; info@jokeanders.nl

Geregistreerd bij vakvereniging NWP

AGBzorgverlenerscode 90-044876

AGB praktijkcode 90-53559

Joke Anders | Natuurgeneeskundig Specialist

De aangeboden massages zijn meestal een onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling, maar kunnen ook los van een behandeling gegeven worden


Hieronder meer informatie over de verschillende massagesOntspanningsmassage

Deze massage is een combinatie van verschillende grepen, afhankelijk van uw wens kunnen nek/rug/schouders, benen en/of voeten gemasseerd worden.

Even heerlijk tijd voor ontspanning!


Natuurgeneeskundige bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie en algemene weerstand te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt om ongewenste processen, zuren en afvalstoffen uit het lichaam te werken. Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De natuurgeneeskundige past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.


Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen. Voor optimaal resultaat en afhankelijk van de staat van verzuring van het lichaam zijn meerdere bindweefselmassages nodig.


Cupping/schröpfen

Schröpfen is een in Duitsland veel gebruikte vorm van huidweefselmassage. Schröpfen of Cuppen is waarschijnlijk één van de oudste methoden van genezen. De oudste documentatie stamt uit 3300 v. Chr. uit Mesopotamie. De oorsprong van de techniek is waarschijnlijk het uitzuigen van beten en wonden. Tegenwoordig gebruikt men glazen of kunststof bollen.

Een Nederlandse benaming voor het Duitse Schröpfen en het Engelse Cuppen is ‘koppen zetten’.

Het principe van de methode:

Een glazen bol wordt op de huid geplaatst en met de bal ter plekke vacuüm gezogen. Dit stimuleert de totale doorbloeding en de huidfuncties. Er ontstaat een betere stroom in bloed- en lymfevaten, de meridianen en kleine huidzenuwen worden geprikkeld.

Door het vacuüm, dat de huid en de daar onderliggende structuren aanzuigt, wordt het bindweefsel en spieren gerekt. Verkleeft bindweefsel wordt losgemaakt en gespannen spieren kunnen zich ontspannen.

Door de reflexbanen, die van de huid naar de binnenste organen lopen, wordt er invloed op organen uitgeoefend.

De behandeling geeft een weldadige ontspanning en goede doorbloeding.


Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een drukpuntmassage op de voeten. Op de voeten bevinden zich drukpunten en zenuwbanen die corresponderen met alle organen en functies in ons lichaam. Een verstoring in het lichaam kan terug te vinden zijn op de voeten in de vorm van een pijnlijke plek of zuurkristallen.

Door deze plek(ken) te masseren kan een orgaan of functie gestimuleerd danwel tot rust gebracht worden. Voetreflexmassage werkt ontspannend en stressverlagend. Vooral bij jonge kinderen is kan het een fijne en wenselijke massagevorm zijn.


Weerstandsverhogende massage

Hiertoe behoren vooral de cupping en de bindweefselmassages. Zie hierboven.


Orgaan en procesgerichte massage

Deze massage is een combinatie van verschillende technieken waarbij er op diep niveau contact

gemaakt wordt met het lichaam en ziel. Het lichaam geeft aan wat nodig is en de masseuse zorgt

voor een diepe verwarmende aanraking en massage. Hierdoor komt er tijd en ruimte vrij om

oude en/of huidige processen te ontladen.


  Reflexzone Massage


Reflexzone massage is een drukpuntmassage op het lichaam. Op het lichaam bevinden zich drukpunten en zenuwbanen die corresponderen met alle organen en functies in ons lichaam. Een verstoring in het lichaam kan terug te vinden zijn via deze drukpunten in de vorm van een pijnlijke plek of zuurkristallen.

Door deze plek(ken) te masseren kan een orgaan of functie gestimuleerd danwel tot rust gebracht worden. Deze therapie werkt ontspannend en stressverlagend.
Massages