Meer info?

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.- Disclaimer

Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing | Algemene voorwaarden

Email; info@jokeanders.nl

Geregistreerd bij vakvereniging NWP

AGBzorgverlenerscode 90-044876

AGB praktijkcode 90-53559

Joke Anders | Natuurgeneeskundig Specialist Gezin en kind


Het gezin is voor een kind een voorbereiding op de maatschappij. De omgang met ouders, broers en/of zussen en alle dagelijkse bezigheden die zoal in een gezin plaatsvinden vormen een kind.


Elk kind heeft zijn/haar eigen talenten en valkuilen en voor een ouder is het soms best lastig om te zien wanneer u nu juist moet motiveren en wanneer je corrigeert. Zeker omdat je als vader of moeder heel dichtbij je kind staat en niet altijd zonder oordeel naar je kind kan kijken.


Zodra een kind ander of vervelend gedrag laat zien, is dit meestal een gevolg van een patroon in het gezin. Soms kan dit al vanuit de (over) grootouders ingezet zijn. Vaak zijn er ook bepaalde thema’s in het gezin die dit gedrag versterken.

Kinderen zijn dan vaak de aangever van een patroon of een thema.


Dit kan dan extra aangesterkt worden door factoren van buitenaf zoals vriendjes/vriendinnetjes, school, familie etc.Mijn werkwijze is anders dan de gemiddelde gezinstherapeut/kindertherapeut/systeemtherapeut etc.


Tijdens een thuisbezoek maak ik contact met uw kind. De wijze waarop ik dit doe is een combinatie van verschillende methodes.  Een jong kind maakt namelijk op veel verschillende manieren contact en kan op zijn/haar eigen wijze veel duidelijk maken.

Vervolgens koppel ik dit direct terug naar u als ouder(s).


De reden van bepaald gedrag is altijd een combinatie van verschillende factoren, vaak is het kind goed in staat om zijn/haar standpunt duidelijk te maken tijdens een thuisbezoek.

Naast het gedrag van het kind kijk ik ook naar het gezin, andere omgevingsfactoren (zoals school etc), naar de voeding, de levensloop en naar fysieke klachten.


Het is dus een zeer grondige kijk op uw kind en hoe het kind in uw gezin deelneemt.

Vervolgens bespreek ik met u de manier van aanpak.


Ook dit is altijd een zeer duidelijk plan van aanpak en geeft al op korte termijn een merkbaar effect.

Mocht u meer informatie willen of een afspraak willen maken, neem dan contact met mij op.
“Je hebt ons geholpen met onze dochter. Na veel bezoeken aan specialisten kwamen we jou tegen. Het fijne aan jou vind ik je heldere en simpele uitleg over hoe je onze dochter ziet (en hoe ze dus ook is). Hierdoor ging ik pas echt begrijpen wat er bij haar speelde. Dit is echt van onschatbare waarde geweest. En nu nog. Ik vind het heel bijzonder hoe je naar onze dochter kijkt, heel anders dan andere therapeuten, ik kan het niet goed uitleggen maar de dingen die je zegt zijn zo treffend en waar. We zijn erg blij met alles wat je hebt gedaan en vooral dat onze dochter weer lekker kind is, ze geniet én ze slaapt weer door. Je bent een kanjer! Liefs D.”

Meer referenties